Műszeres Vízszivárgás Vizsgálat

Műszeres vízszivárgás vizsgálat

A műszeres vízszivárgás vizsgálat Európában már sok helyen bevett módszer. Lassanként kezd megjelenni Magyarországon is ez a modern vízszivárgás felderítési technológia, ám egyelőre inkább a fővárosban és környékén érhető el a szolgáltatás.
A Ház-Mester csapata azonban úgy határozott, hogy nem hagyja magára a bajban az Alföld legényeit és leányait sem, így 2017-ben a régióban elsőként elindítottuk a műszeres vízszivárgás keresési szolgáltatásunkat!

Csőtörésre gyanakszik, de nem tudja, hol szivárog a víz?

Mit tehet ilyen esetben?

Csőtörés, vízszivárgás esetén több hibaelhárítási, feltárási módszer közül is választhat:
A:
Szétveretheti a falakat és feldúrathatja az udvart, hátha megtalálja a csőrepedés helyét.
B:
Hívjon minket és modern műszereinkkel, felesleges bontás nélkül megtaláljuk a csőtörés pontos helyét, majd megjavítjuk a hibát!

Ön melyiket választaná?

Honnan lehet tudni, hogy csőtörés áldozatai lettünk?

A vízszivárgás jelei lehetnek például:

  • Gyanúsan magas vízszámlát kapunk.
  • Egyfolytában pörög a vízóra, akkor is, ha nem folyatjuk épp a vizet.
  • Áznak, vizesednek a falak vagy épp a padló.
  • Alacsony a víznyomás.

Ha Ön is csőtörésre gyanakszik, a legjobb megoldás a műszeres vízszivárgás vizsgálat, mert:

  • speciális műszereinkkel bontás nélkül ellenőrizni tudjuk, hogy tényleg vízszivárgással van-e dolgunk,
  • a csőtörés, vízelfolyás helyét precíz vízszivárgás érzékelő és jelző eszközeinkkel pontosan meg tudjuk állapítani
  • a csőtörés javítása ezzel a módszerrel gyorsabb és sokkal kényelmesebb, mintha vaktában, bontással keresnénk a vízszivárgás helyét,
  • rengeteg pénzt, időt és kellemetlenséget spórol meg vele!

Tudta Ön, hogy 1m2 betonozott terület javítása 100.000 Ft-ba is kerülhet?

Hogyan működik a műszeres vízszivárgás vizsgálat?

A vízszivárgás bemérésére több fajta műszer is a rendelkezésünkre áll. Hogy épp melyik keresési technika legalkalmasabb a hiba feltárására, azt mindig az adott körülmények döntik el.

1. Akusztikus vízszivárgás keresés:

Ez a speciális technológia a hangfrekvenciákra támaszkodik. Az Aqua M-300D műszer segítségével a vízvezetékrendszer hangjait figyeljük meg. Az akusztikus vízszivárgás vizsgálattal könnyen, gyorsan és precízen meg tudjuk mondani, hogy hol folyik el a víz.

E vizsgálati metódus során műszereinkkel a csőrendszer adott pontjain mérhető hangfrekvencia értékeit rögzítjük. Az eljárás egyszerű, hiszen ahol a legmagasabb számot méri az eszköz, ott található a vízelfolyás forrása.

Nézze meg az Aqua M-300D gyártójának rövid kis videóját, mely jól szemlélteti az akusztikus vízszivárgás keresés menetét:

2. Nyomjelző gázos szivárgáskeresés:

Ha a túlzottan sok zavaró zörej miatt az akusztikus szivárgáskeresés nem vezet egyértelmű eredményre, illetve, ha nem ismerjük a vízvezeték hálózat pontos térképét, akkor a nyomjelző gázos keresési technikát használjuk.

E módszer lényege, hogy a vezetékrendszert feltöltjük ártalmatlan gázokkal (95% nitrogén + 5% hidrogén). A hidrogén a csőrepedésnél a mélyből felszáll, ezt műszereink érzékelik és mi így tudjuk lokalizálni a vízszivárgás helyét.

Mi történik, ha megtaláltuk a vízszivárgás helyét?

A Ház-Mester szakemberei nem csak a probléma feltárásában segítenek Önnek! Amint bemértük a vízelfolyás helyét, rögtön neki is látunk a hiba elhárításának, hiszen mind tudjuk, hogy egy csőtörés esetén nincs helye a késlekedésnek.

Ha a fentiek alapján úgy gondolja, hogy Ön is vízszivárgás, csőtörés áldozata lett, azonnal jelentse be a hibát elérhetőségeinken!

Minden perc számít!

Kapcsolat

Cím:
6724 Szeged, Csongrádi sgt. 22.
Telefon:
+36 20 371-2349
E-mail:
noli.kft@gmail.com
*Jelölje be, hogy nem robot.
A * -al jelölt mezők kitöltése kötelező.