Hírek

Fűtési rendszer lépésről lépésre (toronyóra aranylánccal)

2015-09-03

Most, hogy már megismerkedtünk a fűtési rendszerek fajtáival, jogosan merülhet fel a kérdés:

 

Hogyan válasszak ennyi lehetőség és kombináció közül?

 

A fűtési rendszerünk kiválasztása során alapvetően 3 szempontot kell figyelembe venni, illetve összehangolni:

 

1. A Megrendelő elvárásai, elképzelései és hosszú távú céljai

 

- A tervezés ezen szakaszában ki kell találnunk, hogy mitől éreznénk komfortosan magunkat az otthonunkban, irodánkban. Mire is van szükségünk a hideg téli napokon? Van, aki a kandallóban lobogó lángok előtt ülve képzeli el a zord estéket, van aki viszont egyetlen gombnyomással kívánja befűteni a lakást.

 

- Nagyon fontos átgondolnunk azt is, milyen célt akarunk elérni az új fűtési rendszerünkkel! Általában ilyen cél szokott lenni a „rezsicsökkentés”, az otthon kényelmesebbé varázsolása vagy épp a természetkímélő energiafelhasználás.

 

 

2. Szakmai szempont, vagyis hogyan lehet kivitelezni a megálmodott fűtési rendszert

 

Ebben a fázisban azt fogja megvizsgálni a fűtésszerelő szakemberünk, hogy az általunk megálmodott fűtési rendszert hogyan lehet megvalósítani. A kivitelezhetőség számos tényezőtől függhet, de legfőképp az adott épület, lakótér sajátosságait, lehetőségeit kell kiaknáznia mesteremberünknek.

 

 

3. Az anyagi keretek: mit enged a büdzsé?

 

Egyértelmű, hogy a financiális szempont nem tartozik a kedvenceink közé, sőt olykor hajlamosak is vagyunk megfeledkezni erről az aprócska részletről. Mindazonáltal elengedhetetlen számot vetnünk azzal, hogy mit is enged a pénztárcánk!

 

 

Végül a kép összeáll!

  

E 3 tényező összehangolása a fűtésszerelő szakember feladata. Miből derül ki, hogy jó kezekbe került új fűtési rendszerünk megtervezése?

  
- Egy jó szakember időt szakít arra, hogy minél részletesebben megismerje a Megrendelő elképzeléseit és elvárásait.


- Egy jó szakember nem akarja a saját elképzelését ( a már „begyakorolt” rendszert ) az ügyfélre erőltetni.


- Egy jó szakember nem sajnál időt fordítani arra, hogy megismertesse a Megrendelőt a lehetőségeivel, a különböző rendszerek előnyeivel és hátrányaival.


- Egy jó szakember EGYÜTT ALKOT a Megrendelővel, amikor közösen „megálmodják” azt a rendszert, mely esetleg évtizedekig fogja biztosítani az „otthon melegét”.

 

- Egy jó szakember számára mindig az a cél, hogy ha első nekifutásra anyagi okok miatt nincs lehetőség a Megrendelő által kiötölt fűtési rendszer megvalósítására, akkor olyan rendszer kiépítését ajánlja és kezdje meg, melynek részei a későbbiekben bármikor bővíthetőek, fejleszthetőek legyenek.

 

Ahogyan erről egy kiváló szakemberünk nyilatkozott:

 

Ha a Megrendelő toronyórát szeretne aranylánccal, de sajnos nincs elég pénze rá, akkor én először megépítek neki egy egyszerű toronyórát, majd fejlesztek rajta és végül teszek rá aranyláncot is!” :)

 

 

Merj nagyot álmodni, a Ház-Mester csapata megvalósítja álmaid fűtési rendszerét!

 

Vissza